Gergely
4 °C
23 °C

27 év után távozott a mesteredző az úszás vezérkarából

2017.02.21. 09:30

Már november végén, Gyárfás Tamás lemondása után felvetette az 1980-as olimpián a kapitányi posztot betöltő Tóth Ákos, hogy az egész elnökségnek tisztességes lenne távoznia. Mert így az új elnöknek is megkönnyítenék a feladatát. Az elnökség végül maradt, de mostanra jelentősen megfogyatkozott.  

A mesteredzői címmel rendelkező Tóth ígéretének megfelelően átadta a helyét – 1991 óta volt elnökségi tag -, a lemondása a napokban hatályossá vált.

Tóth Ákos mesteredző, kitüntetést vesz át Balog Zoltán minisztertől.
Tóth Ákos mesteredző, kitüntetést vesz át Balog Zoltán minisztertől.
Fotó: Testnevelési Egyetem

A kollégáinak eljuttatott levélben pedig azt is kifejtette, hogy akármilyen mendemondák is voltak a sajtóban, teljes egyetértésben, kézfogással köszönt el Bienerth Gusztávtól.

"Az elnök úr megbízott, hogy a jövőben kiemelt felelősséggel dolgozzak a vizes vb sikeréért, rendszeres találkozást és beszámolót igényel a feladatok megoldásáról, az úszás és a nyílt vizes területen jelentkező - az ő közbenjárását igénylő - fontos intézkedésekről" - vázolta fel, mi lesz a feladata a jövőben. Hivatalosan ugyanis ő lesz a júliusi vb versenyigazgatója.

Tóth azt is hozzátette, nyugodt és baráti légkört kíván az új elnökségnek.

  • A korábbi elnökségből a 2016 áprilisában a kapitányságról lemondó Kiss László és Sass Katalin távozott első körben.
  • Második körben jött Tóth mellett Güttler Károly, Hargitay András és Vizi Csaba.

Szerdán elnökségi ülés lesz, az elnökség még határozatképes, de hamarosan fel kell tölteni új tagokkal. Ez a közgyűlés feladata lesz.