A szervezők szerint Hosszú 25 millióért népszerűsíti a vizes vb-t

2017.03.17. 08:31

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka lesz a júliusi vizes vb plakátjain, derült ki csütörtökön.

A Bors péntek reggel azt irta, hogy ezért 60 millió forintot kért a legjobb magyar úszó. A bulvárlap úgy tudja, hogy a döntés miniszteri szintén született meg. A szervezőbizottság elnöke egyébként a fejlesztési miniszter, Seszták Miklós.

2015. októberben azért mérgesedett el a viszony az előző elnök, Gyárfás Tamás és Hosszú között, mert Gyárfás nem akart fizetni egy promóciós filmszerepért. Utána havi egymilliót akart neki adni, az úszó ezt a szerződést tépte szét 2016. január elején.

Ha azt vesszük, hogy Gyárfás 55 millióért készíttetett egy olyan 30 másodperces filmet, amit csak az előző vb helyszínén mutattak be, nem is sok ez a pénz.

UPDATE: a BP2017 Nonprofit Kft. péntek délután közleményt adott ki az ügyben, ebben az áll, hogy "Hosszú Katinka olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszónővel a BP2017 Nkft. reklámfilmben való szereplésre, reklámfelületekhez kapcsolódó fotózásra, social felületeken való szereplésre, rendezvényeken való részvételre kötött szerződést. A sajtóban megjelent szerződéses összeg nem fedi a valóságot, a szerződés 25 millió forintról rendelkezik."