Lazán és elegánsan repesztett Cseh László

2017.06.03. 22:43

Az úszó Budapest Bajnokságon az előző olimpia érmes versenyzői közül egyedül a 31 éves Cseh László indult el.

Ő 200 pillangón gondolta azt, hogy a fiatalokkal összeméri az erejét. A 2000-ben született, vagyis nála 15 évvel fiatalabb Milák Kristóf volt az egyik nagy riválisa, a másik Tekauer Márk.

Az áprilisi országos bajnokságon mindketten megelőzték a negyedik helyen végző Csehet - Kenderesi Tamás volt akkor a győztes -, ezért a mostani egy igazi presztízsverseny volt.

Cseh 150-nél kapcsolt rá, addig szorosan a harmadik helyen haladt a két kihívó mögött. Az utolsó ötvenet viszont úgy megnyomta, hogy majdnem 29 másodperc alá került, négy század hiányzott mindehhez.

Az 1:57,08-as idő ebben az időszakban kimagasló, viszonyításként: öt századdal jobb idővel már be lehetett jutni egy éve a riói olimpia döntőjébe.

Cseh a jövő héttől részt vesz a Mare Nostrum körversenyen, és igen jó előjelekkel utazik az első monacói állomásra.

A győri vezetőedző Petrov Ivánnak nagyon tetszett Cseh a mozgása - korábban dolgoztak együtt -, és arra hívta fel a figyelmet, hogy még csak kopaszra sem kellett ezért borotválnia a fejét.

Cseh 200 pillangón címvédő, Kazanyban 10 év után került ismét aranyérem a nyakába. Most rajta kívül Kenderesi Tamás versenyezhet a budapesti vb-n ebben a számban.