Lochte öngyilkos akart lenni az olimpiai botránya után

2017.06.07. 08:27

Rio után úgy éreztem, hogy én vagyok a világ leggyűlöltebb embere. Volt jó pár pillanat, amikor csak sírtam, arra gondolva, hogy ha lefekszem, és soha többé nem kelek fel, hát legyen. Kész voltam, hogy feladjam az egész életem

hangzik a legsúlyosabb állítás a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte-tól, aki a 2016-os riói olimpián kirobbant botránya utáni időszakról is beszélt az ESPN-nek, megerősítve, hogy komolyan elgondolkodott az öngyilkosságon.

A most 32 éves úszó három társával ment bulizni Rióban, amiről visszatérve fegyveres rablásról beszéltek, majd később kiderült, hogy ők randalíroztak egy benzinkúton.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Az ügynek vádemelés, majd nyilvános bocsánatkérés és eltiltás lett a vége – Lochte-t 10 hónapra meszelték el, részben hazugsága miatt, részben azért, amiért a botrány kirobbanása után ő visszarepült az Egyesült Államokba – állítása szerint az eredeti terve is ez volt, nem hozta előre a hazautazást –, Brazíliában hagyva társait.

Lochte szeptemberben tíz hónapos eltiltást kapott, így biztosan lemarad a júliusi budapesti vizes világbajnokságról.

Az ESPN Lochte-val készített interjúja a június 12-i ESPN Magazine-ban jelenik meg nyomtatásban, de akit érdekel, itt elolvashatja előre.