Szabó Tünde államtitkár is elhagyta az úszószövetséget

2017.08.30. 16:04

Szeptember elsején rendkívüli közgyűlést tart a Magyar Úszó Szövetség, amelynek 2015. májusa óta általános alelnöke dr. Szabó Tünde. Ezt a tisztségét szüneteltette 2015 szeptember óta, miután megválasztották az Emmi sportért felelős államtitkárának.

Az egykor olimpiai ezüstérmes hátúszó most egy nyilatkozatot küldött a jelenlegi elnöknek, egyben valamennyi tagegyesületnek, ebben jelzi, lemond a tagságáról.

"Úgy vélem, ezt a döntést most kellett meghoznom, ezzel lehetőséget adva a szakmának, hogy aktívan tudják képviselni a sportágat.

A lehetőségek szakszerű és minél hatékonyabb felhasználása céljából szükségesnek tartom, hogy a jövőben minden elnökségi tag aktívan tudjon dolgozni és feladatát ellátni a sportág, a sportolók és szakedzők sikeréért"

- indokolta meg.

A szeptemberi közgyűlés visszahívhatja Bienerth Gusztáv elnököt, akit januárban választottak meg Gyárfás Tamás helyére. Bienerth mellett akkor felsorakozott a politika, Seszták Miklós miniszter is kampányolt mellette.

A vizes vb vége után egy nappal lemondott az ellenőrző testület vezetője, pár nappal később pedig hat elnökségi tag is.

A kedden befejeződött indianapolisi junior világbajnokságon eközben öt aranyat nyertek a magyarok, erről a versenyről korábban nem volt magyar győztes.

A következő elnök az olimpiai bajnok Wladár Sándor lehet. Fürjes Balázs kormánybiztos határozottan cáfolta, hogy pályázna az elnöki posztra.