A tatabányai uszoda sem bírt a szélviharral

2017.12.12. 13:21

Hétfőről keddre virradó éjjel a viharos szél megrongálta a Tatabányai Városi Uszoda (ismertebb nevén: Gyémánt Fürdő) 50 méteres kültéri medencéjének sátortetejét. 

Olvasónkat ma reggel az alábbi szomorú látvány fogadta a létesítménynél:

Sikerült telefonon beszélnünk Kugler Lászlóval, a fürdő ügyvezető igazgatójával, aki elmondta, hogy a viharos széllökések egy helyen kiszakították a tetőt, a ponyva pedig ezt követően – a többletnyomás távozásával – a vízbe ereszkedett. Személyi sérülés nem történt, a medence vízét leengedték.

Mint az ügyvezetőtől megtudtuk, a fürdő egy völgyben fekszik, ami felerősíti a szelet, így olyan erejű szél érte a tetőt, amire egy ilyen jellegű szerkezet nincs, és nem is lehetett felkészítve.

A szakadás miatt speciális szakembert igényel a sátortető javítása, aki kedd este vagy szerdán érkezik majd a helyszínre, és csak ezt követően tudják megmondani, hogy mennyi időt vesz igénybe a javítás, illetve hogy mikortól használhatja újra a közönség a medencét.

Az ügyvezető szerint várhatóan több hétig is eltart majd, mire ez megtörténik, ami azért különösen rossz hír, mert a megyében ez az egyetlen télen is használható normális, azaz 50 méteres és 8 sávos uszoda.

Jó hír ugyanakkor, hogy a fürdő többi része továbbra is látogatható, illetve hogy az intézménynek volt a hasonló esetekre kiterjedő biztosítása.

A medencével kapcsolatos friss híreket a Gyémánt Fürdő Facebookján találhatják meg az érdeklődők.