Kapás Bogi harapta a vizet, Eb-győztes

2017.12.17. 18:01

A rövid pályás úszó Európa-bajnokság zárónapján Kapás Boglárka nyerte a 400 gyors döntőjét. Nyolcszázon második lett, de nem volt elégedett önmagával. Úgy érezte viszont a döntő előtt, hogy ismét harapja a vizet. 

A döntőben tökéletesen versenyzett.

Legnagyobb riválisa, a legjobb idővel döntős német Sarah Köhler óriási iramban kezdett, száznál biztosan vezetett.

Az Újpest versenyzője azonban fokozatosan tüntette el a hátrányát, háromszáznál már ő fordult először, onnan pedig még jobban rákapcsolt, és egyéni valamint országos csúccsal volt a leggyorsabb. Ráadásul Hosszú Katinka rekordját döntötte meg, aminek nyilván külön értéke van.

3:58,15-tel csapott a célba Kapás, majdnem egy teljes másodperccel, nagyjából egy testhosszal előzte meg riválisát.

Visszajöttem a mélypontról"

- mondta az M4-nek a versenye után. Ez volt a nyolcadik magyar arany Koppenhágában, amivel Magyarország a második helyen végzett az éremtáblázaton.

    "Lehet, hogy ennek így kellett történnie. Az országos csúcsnak még az aranynál is jobban örülök, mert már régóta kergettem" - tette hozzá.

És utána jött a 200 pillangó, ahová Cseh László a legjobb idővel jutott be. Cseh minden idők legeredményesebb Eb-résztvevője, ám ezúttal neki nem jutott érem, mert ötödik lett. 15 éve nyerte az első érmét, és többnyire ott volt a dobogón, most lehet benne némi hiányérzet.

"Nagyon nem állt ez össze délutánra, nem volt meg a dinamika, délelőtt jobban ment. Januártól úgy bele kell állni az edzésekbe, hogy iyen ne legyen többet. Nem fáradtam el, de nem is haladtam a vízben" - értékelt Cseh.

Kenderesi Tamás viszont jól hasított a második százon, és odaért egy bronzra. Az első orosz Karlanov lett.

"Az utolsó fordulóm nem volt gyors, láttam, hogy a görög elment mellettem, fájt nagyon az utolsó néhány méter. Ilyen jól még nem úsztam rövid pályán, nagy plusz ez a bronz nekem. A vb óta jól ment a felkészülés, ez egy jó visszajelzés" - összegzett Kenderesi Tamás.