Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Mire kap havi egymilliót Shane, ha nem ő az edző?

2018.01.15. 07:28

A Bors rendületlenül és naponta ír Hosszú Katinka életéről. Most éppen azt, hogy nincs mellette edző. Aki leginkább segíti, az Dudás Dániel, tehát a csapattársa.

Természetesen Dudás nem klasszikus edzőként felügyeli a szakmai munkát, nem irányít, de ő méri az úszó idejét hossztól hosszig.

Nem ideális helyzet, de a 28 éves Hosszúnak rutinból tudnia kell, az év ezen időszakában nagyjából mit kell edzenie.

A hétvégi antwerpeni versenyre már benevezett, valószínűleg indul is. Egy ilyen kisebb versenyre a versenyzők többnyire egyedül mennek, épp az a ritka, ha az edzőjük is velük tart.

Shane Tusupról ugyanakkor hamarosan döntést hoz a Magyar Edzők Társasága (MET). A MET kezében van ugyanis – ez a szervezet a hivatalos felterjesztő –, hogy ki kerülhet be az állam által finanszírozott kiemelt edzői programba.

Mivel Hosszúnak és Tusupnak világbajnoki és olimpiai bajnoki aranyai vannak az előző évekből, az edző járandósága egymillió forint– ez a legmagasabb összeg –, de csak akkor, ha valóban van tanítványa, akivel rendszeresen együtt készül.

A MET-nek február elsejéig kell döntést hoznia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?