A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú kaphat

2018.01.17. 10:37

Ellentétben a bulvármédiában megjelent hírekkel, e hét csütörtökjén nincs napirenden hivatalos egyeztetés Hosszú Katinka és Wladár Sándor között - tudatta a Magyar Úszó Szövetség.

A háromszoros olimpiai bajnoknő és a MÚSZ elnöke, Wladár Sándor eddig már többször megtalálták a módját, ha szükséges, közvetlenül kommunikáljanak, és ez így történik a jövőben is. 

Ahogy a hétfői elnökségi ülés után kiderült, a MÚSZ hivatalos jelzésig Shane Tusupot tekinti Hosszú Katinka edzőjének. A klub és a versenyző pedig ennek nem állította az ellenkezőjét.

Ezért a Kiemelt Edzői Program 2018-as javadalmazási előterjesztésében is az amerikai edző szerepel - a sikeressége miatt havi egymillió forint jár neki -, amelyet végül Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságának kell jóváhagyni.

Fontos tudni, hogy bár a szabályzatban február elseje szerepel évfordulóként – ekkor kell a tárgyévre szóló javaslatokat megtenniük a szakszövetségeknek –, a névsor és a javadalmazás később, azaz a versenyszezon közben is változatható indokolt esetben.

A Magyar Úszó Szövetség természetesen ezután mindent megtesz a magyar úszósport jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének zavartalan felkészülése érdekében.

„A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú Katinkának ajánlhatunk elismerésként mindazért, amit az elmúlt években tett a magyar úszósportért” - összegzett Wladár.