Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú kaphat

2018.01.17. 10:37

Ellentétben a bulvármédiában megjelent hírekkel, e hét csütörtökjén nincs napirenden hivatalos egyeztetés Hosszú Katinka és Wladár Sándor között - tudatta a Magyar Úszó Szövetség.

A háromszoros olimpiai bajnoknő és a MÚSZ elnöke, Wladár Sándor eddig már többször megtalálták a módját, ha szükséges, közvetlenül kommunikáljanak, és ez így történik a jövőben is. 

Ahogy a hétfői elnökségi ülés után kiderült, a MÚSZ hivatalos jelzésig Shane Tusupot tekinti Hosszú Katinka edzőjének. A klub és a versenyző pedig ennek nem állította az ellenkezőjét.

Ezért a Kiemelt Edzői Program 2018-as javadalmazási előterjesztésében is az amerikai edző szerepel - a sikeressége miatt havi egymillió forint jár neki -, amelyet végül Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságának kell jóváhagyni.

Fontos tudni, hogy bár a szabályzatban február elseje szerepel évfordulóként – ekkor kell a tárgyévre szóló javaslatokat megtenniük a szakszövetségeknek –, a névsor és a javadalmazás később, azaz a versenyszezon közben is változatható indokolt esetben.

A Magyar Úszó Szövetség természetesen ezután mindent megtesz a magyar úszósport jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének zavartalan felkészülése érdekében.

„A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú Katinkának ajánlhatunk elismerésként mindazért, amit az elmúlt években tett a magyar úszósportért” - összegzett Wladár.