Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Hosszú Katinka: Ha többet nyilatkoznék, nem pletykálnának?

2018.01.19. 19:35

Hosszú Katinka idei éve egyelőre nem a sikerekről, hanem a Shane Tusuppal való kapcsolatáról szól. Erről a témáról annyira nem, de a 2017-es év sikereiről és kudarcairól, a motivációról azonban bővebben is beszélt a MOL-csapatnak adott interjújában.

A tavalyi év volt a magyar úszó pályafutásának talán legsikeresebb időszaka. A Budapesten megrendezett 2017-es úszó-világbajnokságon 200 vegyesen lett világbajnok, a 400 métert világbajnoki csúccsal nyerte meg, a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságon pedig összesen hat aranyérmet szerzett.

Soha nem szereztem ennyi érmet világbajnokságon, így az év fő eseményén, Budapesten kihoztam magamból a maximumot. Az évzáró rövidpályás Európa-bajnokság hat aranyérme is mindenképpen pozitívum, büszke vagyok rá, hogy minden számot megnyertem, amiben elindultam

- mondta Hosszú, akinek az év csúcspontja volt a budapesti világbajnokság.

Ugyanakkor vannak negatív élményei is tavalyról, hisz a Világkupa-sorozat új szabályozása miatt – egy versenyző egy Világkupa-helyszínen csak négy számban indulhatott –  nem tudta megvédeni összetett elsőségét a sorozatban. Szerinte a szabályt direkt ellenne hozták, ami ráadásul még anyagi kárt is okozott neki, ugyanis több mint 30 millió forintot bukott emiatt.

A lassan 29 éves úszónő elmondása szerint számára már nem a fejlődés a legfontosabb, hanem formája szinten tartása és a motiváció megtalálása:

Értem már, miért szokták mondani csapatsportokban, hogy bajnoki címet megszerezni szép dolog, de megtartani az igazán nagy kihívás.

Egyelőre nem gondol az úszás utáni életre, de ha valakit meg kellene nevezni utódjául, akkor elsőre Késely Ajna jutna az eszébe. Arra kérdésre pedig, zavarják-e a bulvársajtóban megjelenő pletykek róla és Tusupról, a válasza természetesen az igen, de ezzel együtt kell tudnia élni.

Sokan mondják, hogy ha többet nyilatkoznék, akkor kevesebbet pletykálnának, de van rá egy fogadásom, hogy ez nem így lenne, úgyhogy inkább csendben maradok...