Viola
-5 °C
-2 °C

A FINA meghátrált Hosszú előtt, de érdekli-e őt ez még?

2018.02.22. 00:29

Majdnem teljes az idei úszó világkupa-naptár, a sorozat budapesti fordulóját október 4-6-án rendezik meg - szúrta ki az MTI.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA oldalán olvasható: a 2018-as szériában rövidpályás és nagymedencés versenyeket is rendeznek majd. 2,5 millió dollárt osztanak szét a legjobbak között.

Fontos változás, hogy az úszók újra megkötések nélkül, bármennyi számban indulhatnak - Hosszú Katinka tavaly élesen kritizálta a FINA döntését, amely egyéniben négyben maximalizálta az egy versenyen választható számok számát -, ugyanakkor a pontversenybe csak a legjobb három eredményt számítják be.

Shane Tusup akkor azt mondta, hogy nem szupersztárok kellenek a szervezetnek, hanem rabszolgák.

Ahogy csavartak a szabályon, Hosszú el is veszített összetettbeli győzelmét, a svéd Sarah Sjöström szerezte meg azt. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő zsinórban három éven át megnyerte az összetett pontversenyt.

2012, vagyis a rosszul sikerült londoni olimpia után folyamatosan versenyzett, nem akart és nem kapott pihenőt.

Magánéletbeli válsága után viszont nagy kérdés, mennyire érinti a magyar úszónőt ezt a mostani változtatás. Akar-e ő még mindegyik világkupán, az összes számba benevezni, és azokon úszni.

Idén még nem versenyzett, amikor Kecskeméten megjelent, messze nem volt annyira szálkás, mint korábban. 

A sorozat egyébként három szakaszból áll majd: az első állomás Kazany lesz (szeptember 7-9.), majd Doha (szeptember 13-15.) következik, mindkét versenyt nagymedencében bonyolítják le.

A második szakaszt egyelőre még ismeretlen város kezdi (szeptember 28-30.), majd a budapesti verseny következik rövid pályán.

A sorozat Ázsiában zárul, sorrendben Peking (november 2-4.), Tokió (november 9-11.) és Szingapúr (november 15-17.) lesz a házigazda.

A többi magyar úszó valamennyi helyszínre nem utazott el, sok futamot bevállaltak, de jellemzően Hosszú eredményei miatt hallottunk a világkupákról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!