Darnyi és Egerszegi bekerül a szövetség alapszabályába

2018.03.07. 13:22

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT). Erről az MTI tudósított.

A debreceni, 120. úszó országos bajnokság szerdai sajtótájékoztatóján - amelyen jelen volt Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó is - a MÚSZ első embere úgy fogalmazott: a testület megalakítását szeretnék kőbe vésni, vagyis rögzíteni a szövetség szervezeti és működési szabályzatában, illetve az alapszabályban. 

A magyar úszók 28 olimpiai aranyérmet szereztek, és jogos igény, hogy a példaképek támogassák a magyar úszósportot, részt vegyenek a mindennapi sportéletben. Az olimpiai bajnokok 90 százaléka már jelezte részvételét a testületben.

A leendő testület tagjai akár önálló szakmai anyagok készítésével, illetve a szövetség dokumentumainak véleményezésével is segíthetik a jövőben a magyar úszósportot - mondta Wladár Sándor.

A 80-as olimpia bajnoka stratégiai partnernek nevezte Debrecent, amely számos hazai és nemzetközi úszóverseny helyszíne volt az elmúlt években, s tavaly után idén is megrendezi az ob-t március 28. és 31. között.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta: az úszásban zajlik a generációváltás, Debrecenben a régi nagy sztárok és a fiatalok is versenyeznek. A kapitány reméli, hogy teltházas, jó versenyekre számíthatnak a debreceni uszodában.