A kapitány szerint Hosszú Katinka úszik a jövő heti bajnokságon

2018.03.19. 13:59

„Nagy és tekintélyes lesz a mezőny, és abból kiindulva, hogy az uniós tagországok úszószövetségeinek számára kötelező a nyílt bajnokságok megszervezése, jó néhány külföldi úszónagyság érkezésére is fel kell készülnie a rendező városnak" – nyilatkozta a válogatott kapitánya, Sós Csaba az SzPress Hírszolgálatnak a március végi országos bajnokság előtt.

Még egy megerősítő beszélgetésre a napokban sort kerít Hosszú Katinkával, de úgy gondolja, ezt ezt a versenylehetőséget már nem fogja kihagyni. Arra nemigazán számít, hogy olyan sorozattal fog kirukkolni, mint tavaly áprilisban, Debrecenben, amikor 12 számban nyert érmet.

  • 100 és 200 gyorson, 50 és 100 háton, 200 és 400 vegyesen aranyat, további hatban pedig vagy ezüstöt, vagy bronzot.

"Érzésem szerint jó néhány 50, illetve 200 és 400 méteres számban ott lesz. Függetlenül attól, hogy ki, illetve ki nem az edzője. Meglepődnék, ha jóslatom ellenére Katinka mégsem állna rajthoz. Ha így történne, akkor mindenképpen egy hosszabb beszélgetésnek kell következnie, ahol az első számú magyar úszónak az eddigieknél komplettebb magyarázatot kell adnia az idei terveiről” – hangsúlyozta a szakember.

Az Index tudja, Hosszú a múlt héten az Egyesült Államokban volt.

Sós annak is örülne, ha Gyurta Dániel is ott lenne a bajnokságon, ha már korábban úgy nyilatkozott, hogy kihívásnak tekinti a sportágat.