Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kenderesi Tamás visszavágna Milák Kristófnak

2018.04.07. 12:01

Milák Kristóf akkorát úszott az országos bajnokságon, hogy arra alig lehet szavakat találni, az ezüstérmes Kenderesi Tamás ugyanakkor visszavágna a nála három évvel fiatalabb honfitársának. Ehhez viszont először saját magát kell legyőznie és folyamatosan megjavítani az egyéni rekordját, a 2016-os olimpián felállított 1:53.62 perces csúcsot (Milák 1:52.71-et úszott 200 méter pillangón).

Az úszás egy olyan sportág, ahol a versenyzőnek nap, mint nap először is magát kell legyőznie: az edzéseken a lustaságát, a felkészülés legnehezebb napjaiban a fásultságát, aztán pedig, ha elérkezik a bizonyítás napja, a bizonytalanságát, vagy éppen a kishitűségét. Huszonegy éves vagyok, minden együtt van bennem, hogy önmagamat és aztán az ellenfeleimet is le tudjam győzni

– nyilatkozta Kenderesi az SzPress Hírszolgálatnak.

Kenderesi az ob-n elért 1:54.18 perces ideje második helyre emelte a világranglistán, de jócskán elmaradt Milák Kristóf idejétől. Emiatt az olimpiai bronzérmes úszó szerint az augusztusi Glasgow-i Európa-bajnokságon még nem biztos, hogy vissza tud vágni Miláknak. Azonban meg van arról győződve, hogy neki is sikerülhet 1.53 percen belüli eredményt elérnie, ha nem is most rögtön, de hamarosan.