Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Phelps: Volt olyan pont, amikor nem akartam élni

2018.04.19. 10:41

Minden idők legeredményesebb olimpikonja, a 23-szoros úszó olimpiai bajnok Michael Phelps a CBS-nek arról beszélt, hogy az olimpiák után rendszeresen depresszióssá vált, még az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatta.

„Volt egy olyan pont, amikor nem akartam már élni. Olimpikonként négy évig a nagy pillanatra készült. Aztán amikor túl vagy rajta, elveszíted a fonalat. Nem igazán tudod, hogy mit csinálj, hogy merre menj, és azt sem, hogy kivel beszélj. Sokunk depressziótól szenved." – mondta Phelps.

Az úszó 2012-ben jelentette be először visszavonulását, nem találta a helyét, rengeteg altatót szedett és ivott is, ekkor foglalkoztatta az öngyilkosság is. Egy korábbi interjúban azt mondta, szerencséje volt, hogy az egyik alkalommal csak egyetlen altató maradt a gyógyszeres dobozban.

„Ez egy olyan dolog, amiről a múltban nem nagyon beszélt senki, mert azt hiszik, hogy mi nagy, macsó és erős személyiségek vagyunk, akinek nincsenek gyengeségeik. Azt gondolják, tökéletesek vagyunk. Sokáig hordtam ezt magamban, sosem beszéltem róla igazán. Részben azért, mert féltem az elutasítástól."

Phelps a rió olimpiai előtt döntött úgy, hogy beszél problémáiról és segítséget kért. Azóta terapeutával dolgozik együtt, és igyekszik megosztani tapasztalatait másokkal. Azt mondta, többet ér egy olimpiai aranynál az, ha így mentheti meg valaki életét.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.