Árpád
-2 °C
3 °C

Hosszú Katinka júniusban visszatér a versenyzéshez

2018.05.07. 14:44

Hosszú Katinka több mint féléves kihagyás után júniusban, a Mare Nostrumun indul majd újra úszóversenyen, derült ki a Huaweinek adott interjújából.

Hosszú elmondta, szüksége volt már hosszabb pihenőre, de már hiányoznak neki a versenyek. Azt azonban elismerte, hogy az öthetes versenyblokkok és a rengeteg szám azért megerőltető volt számára. Éppen ezért megválogatja majd, hogy milyen versenyekre megy majd el, és valószínűleg olyan sok számot sem vállal majd. A kedvenc számait megtartja, de elképzelhető, hogy újakat is felvesz a programjába. A stratégiája nem változik, a versenyek edzésként is szolgálnak majd.

„Sokkal jobban érzem magam, ha úszom, edzem, készülök, pedig januárban egyáltalán nem voltam ebben ennyire biztos. Újraértékeltem az úszást! Olyan ez, mint amikor valaki egy kicsit kiég, hátralép, és aztán rájön, hogy ez valójában mennyire jó dolog, csak akkor és ott, abban a pillanatban sok volt." – mondta.

Az úszónő a Mare Nostrum után megcélozza a glasgowi Európa-bajnokságot, majd a budapesti világkupát. Jövőre a világbajnokságon, két év múlva a tokiói olimpián indulna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?