Árpád
-2 °C
3 °C

Belegázolt Shane Tusup lelkébe a korábbi edzője

2018.05.08. 10:48

Dave Salóval készített terjedelmes interjút az M4 Sport, ennek már egyik részletét kihozták múlt pénteken. Hosszú Katinka korábbi edzője elnézést kért, ha megsértette volna az úszónőt, bár nem emlékezett arra az ominózus mondatra, ami a versenyzőben nyomokat hagyott.

Shane Tusupról most mondta el a véleményét.

Megerősítette, hogy Tusup nem engedi beszélni más versenyzőkkel Hosszút, ha együtt érkeznek egy versenyre.

„A legutóbbi világbajnokságon találkoztam vele egyedül is, nem beszélgettünk sokat, de legalább köszöntünk egymásnak. Aranyos lány, tényleg nagyon szeretem Katinkát” - mondta.

Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy nem is egyszer rúgta ki a csoportjából Shane Tusupot, mert olyan dolgai voltak, amik hátráltatták a többieket.

Úgy érzi, nem mindig van jó hatással feleségére sem, féltette ebben a közegben az úszónőt.

Shane-nek korábbi edzője szerint magatartásproblémái voltak és vannak, ezek vezetnek bírósági ügyekhez.

"Nehéz személyiség, láttam őt a medenceparton, nagyon lekezelő, bizonyos esetekben bántó, ha valaki nem úgy teljesít, ahogyan azt ő elvárja. 

Pár évvel ezelőtt Katinka nem előzte meg Katie Ledeckyt a 400 gyors előfutamában. Elég szigorúan leteremtette Katinkát, ez azért elég zavaró volt és hangos, ráadásul nyilvánosan zajlott. Mindannyian láttuk."

Azt gondolja, az edzőség ott kezdődik, hogy több sportolót egyénileg sikerre vezetnek. Ezzel mintegy bele is gázolt Tusup lelkébe.

Óvatosan neveznék valakit nagy edzőnek, csak mert történetesen van egy nagy úszója.

Ezek a nagy úszók mindaddig nagyok lesznek, ameddig élvezik a sportot. Bármit is tett hozzá Katinka teljesítményéhez, megemelem a kalapom, de megint csak azt mondom, a döntéseket Katinkának kell meghoznia, hogy a legtöbbet kihozza magából" - összegzett Salo, akinek 5-6 olimpiai bajnok fordult meg a keze alatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?