Hosszú Katinkát öt számra nevezték az Eb-re

2018.07.11. 17:36

Menedzsmentjének tájékoztatása szerint Hosszú Katinka Los Angelesben edz és továbbra is tervezi az indulását az augusztus elején kezdődő Glasgow-i Európa-bajnokságon. Segítőtársa akad, edzője viszont továbbra sincs, így várhatóan egyedül dönt majd arról, hogy milyen számokban vállalja a versenyzést a közelgő Eb-n. Legkésőbb július 24-ig döntenie kell, Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány viszont a háromszoros olimpiai bajnoknőt megelőzve öt számra már benevezte – értesült az SzPress Hírszolgálat.

„Tiszteletben tartjuk Katinkának azt a döntését, hogy a végsőkig kivár, így lehet, hogy csak a végső határidő előestéjén erősíti meg az előzetes nevezéseket – nyilatkozta a szövetségi kapitány. – Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az említett ötöt megfejeli még eggyel vagy kettővel, ahogy az is megtörténhet – formájának alakulástól függően - , hogy az ötből levesz mondjuk egyet.

A magyar úszósport így is úgy is csak nyerhet az indulásával, eddigi eredményei pedig feljogosítják arra, hogy az Európa-bajnokságon induló válogatottban a 24. órában határozza meg a maga helyét” – hangsúlyozta a válogatott szakmai vezetője, aki a közelmúltban azt hangoztatta, hogy a szövetségnek érdeke és kötelessége Katinka kéréseinek teljesítése.

Kiss Kinga, az Iron Corporation, egyben Hosszú Katinka sajtóképviselője ehhez annyit tett hozzá, hogy az úszónő minden bizonnyal már meghozta a döntését, azaz tudja, hogy milyen számokban érdemes indulnia, de bejelentésére még várni kell. A PR-menedzser úgy gondolja, hogy Katinka több mint húsz éves úszómúltjával a lehető legjobb döntést fogja meghozni.

Egy magát megnevezni nem kívánó neves magyar úszóedző úgy véli, hogy Katinka semmiképpen sem egyedül utazik majd el az Európa-bajnokságra, ha nem egy edzővel és valószínűleg annak a sportmasszőrnek a társaságában, aki a korábbi versenyeken is csak az ő rendelkezésére állt. (SzPress Sporthírszolgálat)

A magyar Eb-csapat

Férfiak

Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Gergely, Holló Balázs (?), Holoda Péter, Kenderesi Tamás, Kozma Dominik, Lakatos Dávid, Milák Kristóf, Németh Nándor, Sós Dániel, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid

Nők

Burián Kata, Hosszú Katinka, Ilyés Laura Vanda, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn

Váltótagok

Balog Gábor, Barócsai Petra, Grátz Benjámin, Horváth Dávid, Lobanovszkij Makszim, Pulai Bence, Sztankovics Anna