Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Senánszky begyűjtött még egy világbajnoki aranyat

2018.07.19. 10:11

Újabb két érmet szereztek a magyarok a belgrádi uszonyosúszó-világbajnokság harmadik napján, Senánszky Petra arany-, Varga Krisztina ezüstérmes lett.

Senánszky a jó kezdés után ezúttal az 50 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében győzött 21,13-as idővel, ezzel már a tizenegyedik felnőtt világbajnoki aranyát szerezte meg minden idők legeredményesebb magyar uszonyosa.

senanszky petra

Varga Krisztina is dobogóra állt a vb harmadik versenynapján, miután – a korábbi világcsúcson belül úszva – a 400 méteres uszonyos gyors kategóriában ezüstérmes lett.

A Kanyó Dénes, Mozsár Alex, Gruber Kornél, Bukor Ádám alkotta férficsapat a 4x200-as felszíni váltóban lett bronzérmes, ami már csak azért is érdekes, mert ez gyakorlatilag hat magyar klasszis sikere volt, ugyanis az előfutamban Hamlin Matthew és Dimák Dávid is úszott, a döntő előtt dőlt el, hogy Kanyó és Mozsár kerül be a végső négyesbe.

Két számban voltak még érdekeltek a magyarok, 400 méteres uszonyos gyors kategóriában Stadler Bence az 5., míg 400 méteres búvárúszásban Mozsár Alex a 6. helyen végzett.

Magyarország így a harmadik nap után 3 arannyal, 2 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén áll, az oroszok, a kínaiak és az ukránok mögött.