Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Doppingolás miatt egy évre eltiltották a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte-t

2018.07.23. 18:36

14 hónapos eltiltást kapott Ryan Lochte doppingolás miatt. Az amerikai úszó hatszoros olimpiai bajnok, 12 érménél csak Michael Phelps szerzett többet.

Lochte vétsége az volt, hogy egy 12 órás periódusban úgy kapott intravénásan 100 milliliternél nagyobb dózist egy amúgy legális szerből, hogy erre nem volt orvosi indok. Ez pedig kimeríti a doppingolás vétségét, így az Amerikai Doppingellenes Szövetség több mint egy évre eltiltotta. A doppingolásra úgy derült fény, hogy Lochte májusban az egyik közösségi oldalra fotót töltött föl az intravénás kezelésről.

Ryan Lochte
Ryan Lochte
Fotó: Ethan Miller / Getty Images Hungary

Az amerikai úszó 12-szeres olimpiai érmes, Athénban, Pekingben, Londonban és Rióban is szerzett medált. Ez rövid idő alatt a második eltiltása, korábban 10 hónapot kapott, mert egy benzinkúton randalírozott Rióban, amiről azt hazudta, hogy őket támadták meg fegyveres rablók.