Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jakabos: Olyan hányingerem volt

2018.08.04. 21:21 Módosítva: 2018-08-04 22:29:08

A magyar 4x200-as mix gyorsváltó a negyedik helyen végzett a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. Milák Kristóf volt a kezdő emberünk, Németh Nándor a hatodik helyről a harmadikra hozta fel a csapatot. Hosszú Katinka ezt őrizte, Jakabos Zsuzsa 750 méternél még harmadik volt, de a végére lehajrázta őt a britek negyedik embere.

Az M4-nek azt nyilatkozta a most bemutatkozó Hosszú Katinka, hogy a negyedik hely mindig nehéz, de mindent kiadtak magukból. Idén még nem úszott 200 gyorsot, de jól érezte magát, és az 1:57,3-as idő megítélése szerinte nem is rossz. 

Jakabos Zsuzsa is megerősítette, hogy benne sem maradt erő.

„Olyan hányingerem volt 150-nél, huhhh. Nagyon hosszú volt az utolsó ötven, de amit elértem, az 1:59 nem egy rossz idő. Úsztam, ahogy csak tudtam, a végén majdnem meghaltam. Azt hiszem, mindenki kitett magáért.”

Milák Kristóf nagyon nem volt elégedett önmagával, nem tudott ráérezni erre a távra a 200 pillangó elődöntője után. Majdnem egy másodperccel maradt el a legjobbjától, ami még inkább csalódottá tette.

Németh szerint nem rossz ez a negyedik hely, mert először rendeztek ilyen számot az Eb-n.

Hosszú és Jakabos formája biztató a 4x200-as gyorsváltó előtt, ráadásul Késely Ajna 800-on ezüstöt nyert, vagyis ő is remek formában van. A negyedik ember Kapás Boglárka vagy Verrasztó Evelyn lehet.