Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jakabos Zsuzsa a pillangóúszás újabb áldozata

2018.08.05. 11:03

A glagow-i úszó Európa-bajnokság harmadik versenynapjának délelőttjén újabb áldozata lett annak, hogy rendívül erős Magyarországon a pillangóúszás.

Szilágyi Liliána és Kapás Boglárka folytathatja 200 pillangón a délutáni elődöntőben, míg Jakabos hiába érte el összesítésben az ötödik legjobb időt, a szabály szerint három magyar nem lehet a legjobb tizenhat között, így a győriek úszója kiesett.

A magyarok ilyen eredményeket értek el, a harmadik, negyedik és ötödik hely lett az övék.

  • Szilágyi - 2:09,02
  • Kapás - 2:09,29
  • Jakabos - 2:09,46

17 század döntött tehát arról, hogy Jakabos pihenhet.

"Érzem, hogy van a kezemben már pár méter. Nem nekem állt ez a mostani verseny. Beleadtam, amit bele lehetett" - mondta Jakabos az M4-nek a verseny után.

A versenyző úgy tervezte, hogy szombaton pihenni fog, de nem így lett, mert a 4x200-as mix gyorsváltóban bevetették, és kiúszta a lelkét.

Kapás azt mondta, hogy a hajrában már olyan volt a keze, mintha kőből lett volna, de kibírta, és ezzel továbblépett.

Szilágyi nem érezte könnyednek az úszását, épp azért, mert tudta, hogy az egyik magyart mindenképp meg kell előznie, nem elég a futam második helye. "Örülök, hogy bent vagyok."

Hogy nemcsak a magyarok pechesek, arra jó példa, hogy 100 háton az első három helyen oroszok végeztek az előfutamban, Rilov és a szombaton világrekordot elérő Kolesnyikov így folytathatja, de Taraszevics már nem, neki véget ért a versenyen ezen a távon.

Nem úgy, mint Bohus Richárdnak, aki 13. helyen várja a délutáni folytatást. Verrasztó Dávid 200 vegyesen, ugyanezt a pozícióját foglalja el. Horváth Dávid 200 mellen a 12. legjobb idővel lépett tovább.

A férfi 4x200-as férfi gyorsváltó (Holló, Telegdy, Grátz, Biczó) kilencedik helyen zárt, ezzel lemaradt döntőről.