Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Phelps 2009-es világcsúcsát veszi célba a friss Eb-győztes Milák

2018.08.06. 09:33

Elképzelhető, hogy a friss Európa-bajnok Milák Kristóf már idén megdönti Michael Phelps 2009-es világrekordját 200 pillangón, de a terv szerint jövőre veszi ezt célba majd Milák, árulta el az SzPressnek Selmeci Attila, Milák edzője.

Milák vasárnap 1:52,79-es idővel nyert az Eb-n, ez még több mint egy másodpercre van Phelps 1:51,51-es világcsúcsától, de ne feledjük, Milák még csak 18 éves, ráadásul Selmeci szerint a fiatal úszó regenerációja is egészen hihetetlen, már a döntő utáni levezető 1000 méteres laza úszás után olyan a tejsavszintje, mint más úszóknál 2-3 óra elteltével.

A glasgow-i Eb-n hétfőn 50 pillangón, majd a hét második felében 100 pillangón indul még Milák, érmet inkább az utóbbiban várnak tőle, majd az őszi Buenos Aires-i ifjúsági olimpia felé fordítja figyelmét Milák.