Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hosszú Katinka: Megölöm magam a vízben

2018.08.07. 19:25

Hosszú Katinka a 100 háton elért negyedik helye után nem csalódott, és igen figyelemre méltó nyilatkozatot tett, ami a hazai szövetség Facebook-oldalán olvasható.

"Ha nagyon pozitívan akarom nézni, most bizonyítottam azt, nagyon keményen kell dolgozni ahhoz, hogy fel tudjon állni az ember a dobogóra, főleg a felső fokára. Nagyon motivált vagyok, hiszen az évhez képest nem rossz a száz háton elért idő, a három század pedig tökéletesen jellemezte az eddigi szezont" - vágott bele.

Úgy érezte, a kétszáz vegyes elődöntője egész jól ment, Siobhan O'Connor frissen állt oda - ő az olimpián második volt ezen a távon mögötte -, ezért úgy gondolja, jó csata lesz szerda este  az aranyért. Hosszú a második lett, riválisa fél másodperccel volt gyorsabb nála.

Összességében biztatóak azok az idők, amiket elért, mégis sokszor kell emlékeztetnie önmagát arra, milyen éve volt eddig.

Mint ismert: tavaly decemberben válságba került a házassága, megpróbálták azóta együtt Shane Tusuppal a felkészülést, úgy tűnt, működik is a kapcsolat, de júniusban tudatták: nem.

Június végén az úszónő megtalálta új edzőjét, a Svájcból hazatérő Petrov Árpádot, aki ott az ifjúsági kapitány volt.

"A felkészülésem nem sikerült túl jól, de egyben mindenki biztos lehet: megölöm magam a vízben"

- összegzett a háromszoros olimpiai bajnok úszónő.

(Borítókép:  Hosszú Katinka távozik a medencéből a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 100 méteres hátúszásának döntője után 2018. augusztus 7-én. Hosszú a negyedik helyen ért célba. - fotó: Patrick B. Krämer / EPA / MTI)