Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hosszú negyedik, Késely bronzérmes az úszó-Eb-n

2018.08.07. 18:01 Módosítva: 2018-08-07 18:01:37

Az úszó Európa-bajnokság negyedik versenynapján jött Hosszú Katinka első döntője: 100 háton.

A magyar úszónő meglepetésre megnyerte az olimpiát ebben a számban két éve, de mivel a világbajnoki program más, nem volt esélye arra, hogy tavaly Budapesten ezen a távon versenyezzen, elindult ugyan, de vissza kellett lépnie. Európa-bajnokságon két éve ezüstöt szerzett, négy éve pedig holtversenyes aranyérmet, a dán Nielsen 59.63-at ért el.

Hosszú Glasgow-ban az ötös pályára került, vagyis a második idővel jutott a döntőbe, a négyes pályát az orosz Anasztaszija Feszikova kapta. Az előfutamban 31 század volt közöttük.

Az orosz rajtolt a legjobban, már 25-nél kilógott a mezőnyből, ő is fordult elsőnek, Hosszú pedig a legjobb háromban sem volt. A fordulója rosszul sikerült, és a sebessége sem volt az igazi.

A táv második felében sem tudott felzárkózni, végül a negyedik lett, igaz mindössze három század hiányzott neki a bronzéremhez.

  • 1. Feszikova (orosz) - 59,19
  • 2. Davies (brit) - 59,36
  • 3. Zofkova (olasz) - 59,61
  • 4. Hosszú Katinka - 59,64 

Burián Kata a hetedik helyen érte el a falat.

Hosszú 200 vegyesen a második helyen jutott a döntőbe, Jakabos a hatodikon.

  • Az angol Siebhan O'Connor 2:09,80-nal volt a leggyorsabb, mert Hosszú 2:10,49-nél csapott a célba. Jakabos 2:12,96-nél állította meg az órát. 

Késely Ajna 1500 gyorson bronzérmet nyert - ezzel megvan az ötödik magyar érem -, a győztes messze volt tőle, a 800-on is győztes olasz Simona Quadarella majdnem 12 másodpercet vert rá. A német Köhler lett a második, ő közelebb volt hozzá, és végül nyolc másodperccel az egyéni csúcsán belül, de 16:03-on kívül fejezte be a versenyt.

"Az utolsó métereken már szédültem, remélem, hogy 400-on is tudok javítani egy kicsit. Örülök az éremnek nagyon, jobban esett sokkal, mint a hétfői előfutam."

- magyarázta a 16 éves úszónő.