Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem sikerült az óvás, Rasovszky Kristóf maradt ezüstérmes

2018.08.11. 11:38

A LEN Nyíltvízi Technikai Bizottsága ma reggel megtárgyalta a magyar csapat óvását, miszerint hirdessenek holtversenyt a férfi 10km-es versenyben, amit pár milliméterrel a holland Ferry Weertman nyert meg Rasovszky Kristóf előtt. Hiába volt a hivatalos ideje mindkét úszónak tizedre azonos, a bizottság elutasította az óvást.

A szabályok szerint el kell dönteni a helyezéseket, amennyiben egyértelműen megállapítható a végeredmény. A magyar csapat szerint ez nem valósult meg, a bizottság azonban a videofelvételek, valamint a célfotó vizsgálata után megerősítette a főbíró döntését.

A magyar csapat egyébként kikérte a századmásodpercekre vonatkozó információkat és ez alapján 0.04 másodperccel valóban Weertman érte el előbb a panelt.

K EPA20180809164
Fotó: Gerry Penny / MTI / EPA

A magyar szövetség a közeljövőben valószínűleg kezdeményezi a LEN-nél, hogy a jövőben a századmásodpercek is számítsanak az eredménynél. Amennyiben pedig azok is megegyeznek, az úszókhoz hasonlóan automatikusan hirdessenek holtversenyt, a célfotó figyelembe vétele nélkül.