Beáta, Izolda, Lea
0 °C
17 °C

Tusup nélkül is virágzik Hosszú klubja

DSZZS20160726001
2018.08.28. 09:30

Bár Hosszú Katinka, az Iron Swim első leigazolt versenyzője már a frissen szerzett tizennegyedik Európa-bajnoki aranya után megkezdte a felkészülést az idei Világkupa-sorozatra - október elején Budapesten lesz az egyik állomás -, újonnan indult saját úszóklubjában csak most kezdődik az igazi munka. Eddig több mint ötven úszó szavazott bizalmat a háromszoros olimpiai bajnok által felállított szakmai stábnak és az általa megfogalmazott programnak.

A klub otthona a Duna Aréna lesz, hosszú távú megállapodást kötöttek a BP2017 Kft-vel.

Az Iron Swim vezetőedzője Petrov Árpád, szakmai igazgatója pedig Vízi Csaba, az ő irányításuk alatt dolgoznak a különböző csoportok edzői, hogy a klubban folyó szakmai munka egységesen magas színvonalat képviseljen.

Petrov Árpád az elmúlt 10 évben Svájcban dolgozott a Schwimmclub Uster vezetőedzőjeként, illetve hat évig a svájci utánpótlás-válogatott vezetőjeként. A Petrovval készült interjúnkat itt olvashatja.

Vízi Csaba a százhalombattai úszósport megteremtője, több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik úszóedzőként, szakosztályvezetőként, versenyszervezőként és sportdiplomataként.

„Úgy érzem, igazán kiváló szakmai hátteret és stábot állítottunk fel. Továbbra is ugyanazt a szemléletmódot és mentalitást képviseljük, ami engem, mint Iron Lady-t és mint Hosszú Katinkát jellemez. Árpi tapasztalata és az új dolgokra nyitott mentalitása hasznunkra válhat. Bízom benne, hogy sok leendő úszónak nyújtunk majd vonzó alternatívát felnőtt és utánpótlás-szinten egyaránt.

Egyik fő célunk, hogy kiemelten támogassuk a tehetséges és eredményes úszókat, de klubunknak van masters részlege is.

Az egészségmegőrzésen túl versenyzői ambíciókat is dédelgető úszók jöhetnek. Létrehoztunk egy úszóiskolát is Iron Swim School néven, amelyben már ősztől indul az oktatás”

– mondta Hosszú Katinka, az Iron Swim alapítója és úszója.

Borítókép: MTI

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!