Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Késely Ajna és Milák Kristóf is háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok

GettyImages-1052551070
2018.10.13. 00:32

Pénteken zárultak az úszóversenyek a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, az utolsó nap döntőiben két magyar érdekelt is volt – a korábban 200 és 400 gyorson aranyat, 100 pillangón pedig ezüstöt szerző Milák Kristóf 200 pillangón indult, míg a lányoknál 200 és 800 gyorson ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna a köztes gyors számban, 400-on ment a triplázásért.

Milák a második legjobb idővel jutott a pénteki döntőbe, ahol aztán esélyeshez méltóan kezdett, és 50 méter után az élre állva magabiztosan győzött,

harmadik ifjúsági olimpiai aranyát nyerve.

Milák 1:54,89-cel, kereken egy másodperccel a második ukrán Gyenisz Keszil előtt csapott célba ,a harmadik az olasz Federico Burdisso lett.

Késely Ajna 400 gyorson folyamatosan növelte előnyét, és lényegében rajt-cél győzelmet aratott. Féltávnál már több mint fél másodperccel vezetett a többiekhez képest, a hajrájával pedig még jobban elhúzott, és végül több mint 3 másodperccel nyert a második helyen célba érő argentin Delfina Narella Pignatello előtt. A bronzérmet az osztrák Marlene Kahler szerzete meg.

Késely 4:07,14-gyel nyerte harmadik ijfúsági olimpiai aranyát.

Pénteken korábban a kajakos Rendessy Eszter is ifi olimpiai aranyat nyert, hármójuk teljesítményével már 11 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremnél jár Buenos Airesben a magyar csapat, ezzel Oroszország mögött második az éremtáblázaton.

Borító- és címlapkép: Késely Ajna a 800 gyorson szerzett ifjúsági olimpiai aranyával Buenos Airesben / Buda Mendes, Getty Images Hungary