Aliz
6 °C
14 °C

Hosszú Katinka képes elviselni az emberfeletti fájdalmat

2018.10.23. 11:21

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy Hosszú Katinka egyre közelebb van a legjobbjához, mióta nem Shane Tusup az edzője kommunikálni is könnyebb vele. 

„Ez egy mérhető sport, lehet látni, hogy most már nagyon közel vannak az időeredményei a legjobbjához. Rendkívüli az, amilyen elánnal, kedvvel versenyez, és borzasztóan kemény, ahogyan benn a vízben darabokra szed mindenkit. Ez most is látszott a világkupán, nézze vissza mindenki azt a 100 vegyest és 200 pillangót! Valahogy képes elviselni az emberfeletti fájdalmat, annyira akarja a győzelmet, és annyira akar úszni. Nekünk ez a megnyugtató igazán, mert maga az életkora az olyan, amiben az ember a csúcson van” – mondta Sós.

A kapitány arról is beszélt, hogy mióta Petrov Árpád Hosszú edzője a kommunikáció is könnyebb lett. Petrov a nap 24 órájában elérhető.

Sós kitért arra is, hogy a magyar úszósport sikertörténete elsősorban az edzők érdeme, és hiába keltenek balhékat időnként körülöttük, ők nyugodtan tudnak dolgozni. Ennek is köszönhető, hogy idén a világversenyeken 40 érmet, közte 23 aranyat nyertek a magyar úszók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?