Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Hosszú Katinka képes elviselni az emberfeletti fájdalmat

2018.10.23. 11:21

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy Hosszú Katinka egyre közelebb van a legjobbjához, mióta nem Shane Tusup az edzője kommunikálni is könnyebb vele. 

„Ez egy mérhető sport, lehet látni, hogy most már nagyon közel vannak az időeredményei a legjobbjához. Rendkívüli az, amilyen elánnal, kedvvel versenyez, és borzasztóan kemény, ahogyan benn a vízben darabokra szed mindenkit. Ez most is látszott a világkupán, nézze vissza mindenki azt a 100 vegyest és 200 pillangót! Valahogy képes elviselni az emberfeletti fájdalmat, annyira akarja a győzelmet, és annyira akar úszni. Nekünk ez a megnyugtató igazán, mert maga az életkora az olyan, amiben az ember a csúcson van” – mondta Sós.

A kapitány arról is beszélt, hogy mióta Petrov Árpád Hosszú edzője a kommunikáció is könnyebb lett. Petrov a nap 24 órájában elérhető.

Sós kitért arra is, hogy a magyar úszósport sikertörténete elsősorban az edzők érdeme, és hiába keltenek balhékat időnként körülöttük, ők nyugodtan tudnak dolgozni. Ennek is köszönhető, hogy idén a világversenyeken 40 érmet, közte 23 aranyat nyertek a magyar úszók.