Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Késely Ajnát választották Európa második legjobb ifjúsági sportolójának

2018.11.10. 14:12

Késely Ajna úszót választották Európa második legjobb ifjúsági sportolójának az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) közgyűlését követő gálán a spanyolországi Marbellán.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolója szerint a Piotr Nurowski lengyel teniszezőről elnevezett elismerést Laura Stigger osztrák hegyikerékpáros kapta, a 17 éves magyar úszó pedig egy szlovén vetélytársával holtversenyben második lett a szavazáson.

Késely Ajna
Késely Ajna
Fotó: Huszti István / Index

Az európai nemzeti olimpiai bizottságok különböző sportágakban, összesen 20 európai sportolót jelöltek a díjra, Késelyre a MOB jelöltjeként szavazhattak a közgyűlés résztvevői. A szavazás öt döntőse a helyszínen bemutatkozhatott a közgyűlés tagjainak, majd ezt követően az európai olimpiai bizottságok képviselői leadták szavazataikat, kialakítva a végeredményt.

A döntősök az elismerés mellett pénzjutalomban is részesülnek, amit a felkészülésükre fordíthatnak. Késely jelölésében a 2015-ös Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) megnyert négy aranyérme, valamint egy junior világ- és 15 junior Európa-bajnoki győzelme került külön kiemelésre.

A Kőbánya SC úszójának jelölése még az idén októberben rendezett Buenos Aires-i ifjúsági olimpia előtt került sor, így nem szerepelhetett benne az argentin fővárosban nyert három aranyérme.

(via MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?