Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Hosszú Katinka: Ezt hívom nindzsafinisnek

2018.12.12. 16:44

A hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szerdai döntőiben óriási csatát vívott Hosszú Katinka, aki előbb 200 méter pillangó tizenhárom század különbséggel nyert, majd 100 méter háton hét századnyi különbséggel második lett.

"A pillangón az utolsó tizenöt méteren arra gondoltam, hogy ha nekem ennyire fáj, akkor neki (Kelsi Dahlia) még jobban. Az ilyen szoros versenyeken már elszáll minden taktika, stratégia, technika, csak a berögzült dolgok jönnek ki. Egyszerűen se kép, se hang, de én nagy küzdő vagyok ilyen szempontból, ezt hívom nindzsafinisnek, kis híján ordítottam egyet" - nyilatkozta az MTI-nek a háromszoros olimpiai bajnok.

Elmondta, elég volt neki a két finálé közötti valamivel több mint egyórás pihenő, így 100 méter háton is százszázalékos állapotban úszott.

Nagyon közel volt az arany, ezen kicsit meglepődtem, de ahogyan arra számítani lehetett, a tető mindenkit megzavart. Az utolsó pár méteren sajnos én is hozzáértem a kötélhez, ott talán többet is vesztettem, mint a hét századot, amivel kikaptam. De nagyon örülök, mert háton mindenképpen szerettem volna dobogón végezni

- mondta a 29 éves sztár.

Petrov Árpád, Hosszú Katinka edzője megjegyezte, szinte megőrült az izgalomtól:

"Nagyon jó tesz a sportnak, ha ilyen versenyeket láthatnak a nézők. A nagymedencés versenyzéshez szükséges technikai elemek nagyon jók, a fordulók kicsit gyengébbek, de egy fitten szerzett versenytapasztalattal helyre tudja majd rakni" - elemezte tanítványát Petrov.

Elmesélte, nem gondolkoztak konkrétan az érmek számában a világbajnokság előtt.

"Erről egyáltalán nem beszéltünk, persze vele szemben már csak a neve alapján is vannak elvárások, de nekünk a legfontosabb az volt, hogy azok a technikai elemek, amelyeket már a világkupán is gyakoroltunk, egyre jobban összejöjjenek." 

Hosszú, aki már 15 rövidpályás vb-aranyat szerzett, csütörtökön 100 méter vegyesen és 200 méter háton lesz érdekelt. (MTI/Index)