Hosszú Katinka: Két éve halálközeli élmény volt a vb

2018.12.14. 15:03

Élvezni szeretné a versenyzést, ezért nem halmozza annyira a számokat – mondta Hosszú Katinka az MTI-nek harmadik világbajnoki aranya után Hangcsouban.

Hosszú pénteken 100 vegyesen nyert, azt mondta, jó döntés volt előtte kihagyni az 50 hátat, mert így egy jót tudott aludni.

Elképzelhető, hogy szombaton 100 méter pillangón sem áll rajthoz, hanem csak a 200 méter vegyesre koncentrál a rövidpályás úszó-világbajnokságon.

K EPA20181214099

„Minden azon múlik, mennyire sikerül regenerálódnom, hogyan érzem magam reggel. Meg lehet csinálni, meg tudnám csinálni, de én most már élvezni akarom a versenyeket. Ha holnap csak a 200 vegyes van, akkor az élvezetes lehet, de ha van mellette egy 100 pille, akkor az már kemény" – nyilatkozta az úszó.

A két évvel ezelőtti windsori világbajnokság kegyetlen megpróbáltatást jelentett számára:

„Hét aranyat nyertem, ami elképesztő, de azt az érzést, amit abban a hat napban átéltem, azt nem kívánom az ellenségemnek sem. Jó, el tudom mondani magamról, hogy meg tudom csinálni, de az egy halálközeli élmény volt, kemény fizikai fájdalommal. Most, hogy csak ennyi számban indulok, ami még mindig nem mondható átlagosnak, könnyűnek tűnik a dolog" – beszélt az érzéseiről.

Két éve Kanadában tizenkét számot vállalt, Hangcsouban nyolcra nevezett, és most úgy tűnik, hogy hatban indul el.

Hosszú Katinka Hangcsouban a harmadik, összességében a 16. világbajnoki aranyát szerezte meg 25 méteres medencében. A keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, 100 méter háton pedig második lett.  • Hírek
  • Hírek