Hosszú: Nem tudom elképzelni, hogy ennek valaha vége lesz

2019.01.31. 19:31

Hosszú Katinka rövid időre hazatért, az általa alapított úszóklub, az Iron Swim pedig interjút készített vele. A háromszoros olimpiai bajnok úszó beszélt az idei évkezdéséről, a motivációiról és a tokiói olimpiára való felkészüléséről is.

A magyar klasszis elmondta, hogy az idei éve "ezerszer könnyebb", mint a tavalyi, hisz most megvannak a tervei, a céljai, de persze így sem könnyű motiváltnak maradnia.

Én sem vagyok robot, nem úgy kelek fel minden nap, hogy Tokióban megnyerem az olimpiát. 

Hosszú idén már két versenyen túl van, legutóbb a LEN Európa Kupa-sorozatának luxemburgi első állomásán például egy aranyérmet és egy bronzérmet szerzett. Ezt a fajta pörgést kifejezetten élvezi, ugyanis gyorsan jönnek a visszajelzések, hogy melyik számban mire kell figyelnie és milyen technikai dolgon kell még javítania. "Versenyeken sokkal szembetűnőbbek ezek az apróságok, mint edzésen", tette hozzá, majd beszélt a tokiói olimpiára való felkészüléséről. 

Őszinte leszek, azt nem tudom elképzelni, hogy ennek valaha vége lesz! A luxemburgi verseny is jó megerősítés volt számomra, belül olyan boldogságot éreztem vasárnap, nem érdekelt, hogy ki néz, hányan vannak körülöttem, örültem, hogy ott vagyok, és újra rájöttem: imádom csinálni az egészet! Számomra maga az út a legjobb! Élvezem ezt az utat, a tokiói felkészülést, az úszásban zajló változásokat!

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.