Elfogadhatatlan, hogy gyengébb úszó jobbat szorítson ki

2019.03.30. 15:25

Verrasztó Dávid pénteki - 400 vegyesen szerzett - aranyérme után derült ki, hogy a felkészülése nem volt zökkenőmentes. A hazai szövetség (MÚSZ) elnöksége összeült, ez a kérdés is napirendre került. A versenyző édesapja, a korábban olimpiai ezüstérmes Verrasztó Zoltán elfogadhatatlannak nevezte, hogy gyengébb versenyző egy jobbat és eredményesebbet kiszorítson.

"A jövőben nem fordulhat elő, hogy bármilyen, központi pénzből megvalósuló edzőtábort a MÚSZ-t megkerülve szervezhessen meg egy egyesület – így minden esetben a versenyzők eredményessége dönt arról, ki élvez prioritást az időpontok és helyszínek lefoglalásánál"

- áll az elnökségi állásfoglalásban, de az nem derült ki, Verrasztó melyik klub vagy érdekkör miatt nem mehetett.

Májusban viszont már ott lehet, és ott készülhet a július végi dél-koreai világbajnokságra.

A versenyző edzője, pénteken Molnár Ákos fakadt ki, hogy érzékenyen érintette őket, amikor meleg égövi edzőtáborból pózoltak versenyzők.

Az elnökség most válaszolt erre a felvetésre: "Molnár Ákos tavaly ősszel jelezte, hogy maga is úgy tudja, Sierra Nevadában valószínűleg nincs hely az általuk elképzelt időpontban. Ezért a franciaországi Font Romeau-ban igyekezték a tábort lekötni, ami az első pozitív visszajelzés után végül meghiúsult, mivel a helyiek az időközben bejelentkezett francia válogatottat részesítették előnyben. Ezután a MÚSZ ismét tett egy próbát Sierra Nevadában, ahol végül az edzőtábor teljes, háromhetes időszakára sikerült pályát szerezni a medencében, ugyanakkor nyolc napra a tábor hotelje helyett a környéken kellett szállást találni, ami megtörtént, ilyen feltételek mellett azonban Molnár Ákos visszamondta a téli edzőtáborozást."