Hosszú Katinka 99 százalékon van

D  YT20190511014
2019.06.19. 09:31

Egy éve edzi Hosszú Katinkát Petrov Árpád, aki a háromszoros olimpiai bajnok úszónő magánéleti szakítása után kezdett dolgozni a klasszissal. Hosszú gödörben volt akkoriban, de úgy tűnik, egy év alatt Petrovval visszatalált a helyes útra, a hétvégén Barcelonában nyertek nemzetközi versenyeket együtt. A Nemzeti Sport kérdezte a trénert az egyévnyi közös munka tapasztalatairól.

Kiderült, sem Hosszúval, sem Petrovval nem nehéz együttműködni, bár az edző nem tagadta, hogy a "b... meg elhangzott már, de ez az edzésen nem ugyanolyan, mint a hétköznapokban, és olyan tényleg nem volt, hogy három, talán kicsit drasztikus egymásra szólással ne intéztünk volna el mindent".

Hosszú az elmúlt 12 hónapban újra önmaga lett, 

"99 százalékon van, bár ahhoz az egyhez nagyon sokat kell hozzátenni".

De az az egy is menni fog, mert egy év alatt sportoló és tréner kapcsolata kiváló lett.

Plasztikusabb lett a kapcsolatunk, jobban tudjuk, hogyan viselkedik és gondolkodik a másik. Egészen jól tudok kezelni különböző érzelmi szituációkat is, ez azért egy nő esetében szerencse

- mesélte Petrov.

Céljuk egyértelmű: Tokió, az olimpia egy év múlva. Petrov megerősítette, Hosszúnak két fő száma lesz, a 200 m és a 400 m vegyesúszás, de indul másban is, ám ezek csak kiegészítő számok lesznek neki.