Elájult, oxigénmaszkot kapott a vb-döntő után a hétszeres világbajnok úszó

2019.07.24. 19:39

A svédek hétszeres világbajnokának, Sarah Sjöströmnek ápolásra volt szüksége a 200 méteres gyorsúszás világbajnoki döntője után, Kvangdzsuban. Az úszónő még oxigénmaszkot is kapott ájulása után.

Sjöström a rövidebb számok specialistája, korábban csak 50 és 100 méteren nyert világbajnoki érmeket. Dél-Koreában sikerült neki először 200-on is dobogóra állnia. Az olasz Federica Pellegrini és az ausztrál Ariarne Titmus mögött jött be.

A svéd úszónő rosszul lett versenye után, erről az Instagramon is posztolt. Az egészségügyisek oxigénmaszkot is adtak rá.

000 1J23MP

„Mindent kiadtam magamból a medencében, kemény verseny volt. Amikor beértem, még nagyon jól éreztem magamat, de ahogy próbáltam felállni, megfájdult a fejem és felment a vérnyomásom. Az orvosok nem is engedték, hogy megmozduljak, elég drámai volt" – idézte a BBC az úszónőt, aki korábban 100 pillangón ezüstérmet szerzett.

A svéd Aftonbladetnek azt nyilatkozta Sjöström, hogy túl sok tejsav szaporodott fel a szervezetében, azért lett hirtelen rosszul. A helyi orvosok agyvérzéstől tartottak.

A később helyre jövő úszónő viccesen megjegyezte, hogy a rosszullétből is látszik, hogy nincs igazán felkészülve 200 méterre.