Kenderesi: Hozzáértem a fenekéhez, de vétséget nem követtem el

2019.07.28. 16:04 Módosítva: 2019.07.28. 17:12

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás nyilatkozatot adott ki, miután a rendőrség előállította. A Reuters arról számolt be, hogy szexuális zaklatás a véd ellene.

“Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez.

Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig"

- kezdte az úszó, akire Budapesten a jövő héten műtét várna.

A kvangdzsui világbajnokságon egyébként nyolcadik lett, szétúszás után jutott a legjobb nyolc közé.

Kenderesi úgy folytatta, hogy a rendőrségen közölték: az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt neki nem mutatták meg.

"Őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim.

Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.

A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom.”