Kenderesit félig ledarálták, összeroppant

2019.08.01. 09:07

Kenderesi Tamás szerdán elindult haza Dél-Koreából, várhatóan ma érkezik Budapestre. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Hvg.hu-nak azt mondta: fizikailag igen, de lelkileg nincs jól a szexuális zaklatással vádolt úszó.

A magyar úszót vasárnap egy szórakozóhelyről vitték el ittas állapotban, miután egy 18 éves lány kihívta a rendőröket Kenderesi állítólagos zaklatása után. Kenderesi elismerte  ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Szerdán az ügyészség úgy döntött, hogy pénzbüntetést indítványoz, a 720 ezer forintnak megfelelő összeget az úszó már ki is fizette. 

Kenderesinek a Dél-Koreában büntetésként kifizetett összegen túl a szövetségnek is fizetnie kell. Mivel nem tudott a csapattal hazautazni, meg kell térítenie a repülőjegye átfoglalásából fakadó különbözetet, valamint a plusz ott-tartózkodás költségeit is.

Wladár azt mondta, hogy két dolgot ígér: „Nem fogunk hazudni, és megkapja a büntetését, amennyiben az jár neki.” Kenderesi ügyének szövetség általi tisztázása már hétfőn elindul:

Berendelem a jövő hét hétfőn meghallgatásra, azt követően pedig eldöntöm, hogy fegyelmi bizottság elé állítom vagy sem. Kilencven százalék, hogy igen.

Az elnök szerint az nincs benne a pakliban, hogy az úszót – alig egy évvel a tokiói olimpia rajtja előtt – eltiltják.

Wladár azt is mondta, hogy el fogja tiltani az összes versenyzőjét az esti bulizástól, a szórakozóhelyek látogatásától a jövőben. Ebben a halálos diszkóbaleset is szerepet játszott, de szerinte Kenderesi ügye még jobban megmutatta a sportolóknak, hogy a tetteiknek van következményük, és micsoda visszhangja lehet egy-egy ilyen esetnek.

Ki akar belekeveredni egy ilyen helyzetbe? Most láthatják, hogy milyen könnyű elcsúszni egy banánhéjon.

Mert Kenderesit félig ledarálták. Összeroppant.