Bemutatkozik Cubeman, a budapesti junior úszó-vb kabalája

2019.08.14. 16:53

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a Facebook-oldalán leplezte le az augusztus 20-án kezdődő Junior Úszóvilágbajnokság kabalafiguráját, ami nem más, mint egy két lábon járó Rubik-kocka, és a Cubeman névre hallgat.

Az ötnapos verseny során, az esti órákban az egész Duna Aréna egy hatalmas Rubik-kockává fog változni a különleges fénytechnika segítségével. A Rubik-kocka feltalálója, Rubik Ernő júliusban ünnepelte 75. születésnapját, a világbajnokság szervező pedig ezzel akarnak tisztelegni a Kossuth-díjas feltaláló előtt - mondta el Birkás Szabolcs, a MÚSZ marketing vezetője az SzPress Hírszolgálatnak.

A világbajnokság dobogósai a szokásoktól eltérően, ezúttal nem egy plüsfigurát fognak ajándékba kapni az éremátadón, hanem a Rubik-műhely legújabb találmányát, a Vb-logóval díszitett "Kockaembert". A vb-re kilátogatók a Duna Aréna előtti Rubik ajándékboltban be is szerezhetik majd a limitált kiadású figurákat.

A MÚSZ-nak nem ez az első világhírű kabalafigurája. A 2017-es, budapesti világbajnokság előtt egy darabig úgy tűnt, hogy Bol-dog, a puli kutya lesz az esemény kabalája, de a sok negatív kritika miatt végül eltemették Bol-dogot.