2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Hosszú Katinka: Shane tanítványa nincs a szintemen

2019.09.26. 15:36

Október 25-26-án rendezik az International Swimming League (ISL) budapesti futamát, egy hónappal az esemény előtt Hosszú Katinka sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megterhelő sorozat kezdődik, mert a világ legjobb úszói klubokba tömörülnek, és egymás ellen versenyeznek. Októbertől decemberig szinte minden hétvégén lesz verseny, vagyis kezd a teniszhez hasonlítani a sportág.

Hosszú az Iron Teamet vezeti, és a hozzá hasonlóan világbajnok Milák Kristóf is nála versenyez. Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Bohus Richárd, Kozma Dominik, Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám, Gyurta Gergő és Verrasztó Dávid is. Összesen 28 úszó lesz egy csapatban.

A London Roar nevű ellenfélnél úszik majd Kapás Boglárka és Bernek Péter.

Az úszók a futamok után pontszámot kapnak, és a két csapat a gyűjtött pontokban verseng egymással. A sportág forradalmasítását remélik ettől.

Az Iron csapathoz csatlakozott Nagy József, akinek a nevét 1992-ben ismerte meg a világ, tanítványa, Mike Barrowman egészen speciális stílusban, világcsúccsal nyerte meg az olimpiát. Nagy legutóbb Gyurta Dánielt készítette fel.

Hosszú kapott egy kérdést Shane Tusupról is. Korábbi férje edzi ugyanis az olasz Cusinatót, aki szintén ellenfél lesz. „Nincs velem egy szinten” – ennyit mondott az Eb-második versenyzőről, aki a kvangdzsui világbajnokágon gyengén úszott. Ezért is gondolt arra, hogy Tusuppal vág neki az olimpiai felkészülésnek.

Hosszúék Lewisville-ben mutatkoznak be, a Duna Aréna után pedig november 23-24-én Londonban állnak rajthoz. Londonra mindössze öt óra alatt elkapkodták a jegyeket. A budapesti versenyre csütörtöktől lehet megvásárolni.

Az ISL-sorozat állomásain egyszerre négy csapat küzd egymással, minden egyéni számban két versenyzőt kell indítani, emellett kiemelt szerepet kapnak a váltók is.

Az Iron Team fő célja, hogy ott legyen a decemberi, Las Vegas-i döntőben.