Tusupnak 14 másodpercet kellene eltüntetnie, hogy elérje Hosszút

2019.10.07. 08:47

A kvangdzsui vizes világbajnokság után derült ki, hogy az olasz Ilaria Cusinato és Shane Tusup együtt készülnek majd fel. A budapesti volt az első olyan világkupa, amelyikre az amerikai edző is elkísérte tanítványát. Hosszú Katinka azt nyilatkozta a verseny előtt, hogy nincs vele azonos szinten a versenyző.

Ezt eléggé egyértelműen jelezte, 14 másodperccel verte meg 400 vegyesen az ötödik helyen célba érkező olaszt.

Hosszú ideje 4:34,37, míg az olaszé 4:48,64. A magyar versenyző ideje olyan erős, hogy a negyedik lett volna vele a világbajnokságon. Mindössze 4 másodperccel maradt el a vb-n aranyérmet hozó teljesítményétől.

Mivel Hosszú korábbi férje ugyan ott volt a lelátón, meg is kérdezték a versenyzőtől, milyen érzés neki, amikor nem miatta van ott. A háromszoros olimpiai bajnok azt válaszolta, csak magára koncentrált, nagyon jó stáb van körötte, a múlt pedig elmúlt.

A Bors arról közölt fotókat, hogy Tusup elfordította a fejét, amikor a bemelegítésnél találkoztak. Tusuphoz a napokban csatlakozott Szilágyi Liliána is, de ő még erre a versenyre nem nevezett be.

Itthon a viselkedése mellett azzal vívta ki Tusup a hazai szakma ellenszenvét, hogy senkinek sem köszönt.

"Nincs változás, ezt a szokását megtartotta"

- erősítette meg az Indexnek több edző is.

Wladár Sándor elnököt azonban köszöntötte, pár szót beszélgetett is vele. Szilágyi felkészítése miatt óhatatlanul kapcsolatba kerülnek.