Írásbeli megrovást kapott az úszószövetségtől a zaklató Kenderesi Tamás

2019.11.20. 17:01 Módosítva: 2019.11.20. 17:55

November 20-án, szerda délután lefolytatta a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Fegyelmi Bizottsága a még július végén, a dél-koreai vizes világbajnokságon zaklatási botrányba került Kenderesi Tamás meghallgatását, majd a bizottság egyből meg is hozta a döntést az ügyben:

Kenderesit írásbeli megrovásban részesítették, emellett fél évre megvonják tőle a szövetségi támogatásokat, igaz, ezt egy évre felfüggesztették,

jelenti az SzPressz Sporthírszolgálat.

A szövetség közleménye is megjelent nem sokkal később, amely szerint a dr. Fábry György vezette bizottság az úszó által elmondottakat, valamint a Koreából megkapott hivatalos bírósági jegyzőkönyvben foglaltakat figyelembe véve megállapította, hogy Kenderesi  egyrendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértve a MÚSZ Etikai Szabályzat 3. paragrafusának 1/h) és j) pontjaiban foglaltakat. 

Kenderesi Tamás
Kenderesi Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A közel négy hónappal ezelőtt kirobbant ügy azért húzódott eddig, mert a MÚSZ érintett bizottsága csak késve kapta meg a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú és pecséttel ellátott bírói végzést. Korábban koreai nyelven írt papírokat kaptak, azoknak a lefordítása is csúszást eredményezett a fegyelmi eljárásban.

Az olimpiai bronzérmes válogatott úszó Kenderesi Tamás a nyári, dél-koreai világbajnokságon került zaklatási ügybe, amikor szórakozás közben egy bárban megfogta egy helyi nő fenekét. Kenderesit előbb bevitték a rendőrségre, majd ugyan elengedték, de nem engedték elhagyni az országot, ahonnan több mint 700 ezer forintos pénzbírság megfizetése után térhetett végül haza. A válogatott úszó elismerte, hogy hozzáért a koreai nőhöz, de tagadta, hogy zaklatott volna.