Timót, Xénia
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Három aranyéremmel tért vissza a zaklatási ügy után Kenderesi

2019.11.23. 17:18 Módosítva: 2019.11.23. 18:06

Kenderesi Tamás három aranyéremmel tért vissza a nyári, a dél-koreai világbajnokságon kirobbant zaklatási ügye után. Kenderesi az úszók egyetemi-főiskolai országos bajnokságán tudott triplázni: a Pécsi Tudományegyetem hallgatója 100 méter pillangón, valamint a 4x100-as vegyesváltó és a 10x50-es gyorsváltó tagjaként is győzött a Tüske-uszodában rendezett versenyen, amelyen 23 felsőoktatási intézmény képviseltette magát.

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi felkészülését egy térdműtét is hátráltatta, és a visszatérés ellenére még nincs százszázalékos állapotban: 

„Még feszül egy kicsit, amikor behajlítom a térdemet, kilencven foknál még nem is megy jobban. Márpedig a fordulónál teljesen be kellene húznom magam alá, hogy teljes erővel tudjam elrúgni magamat, de a gyógytornászommal dolgozunk rajta, szerinte másfél hónap múlva tökéletes lesz” – idézte Kenderesit az úszószövetség hírlevele.

A pécsiek visszaszerezték 2017-es elsőségüket – tavaly a Testnevelési Egyetem megelőzte őket –, igaz, a Semmelweis Egyetemmel holtversenyben, miután mindkét intézmény 177 pontot gyűjtött. A harmadik helyen a BME végzett.