17 fokos vízben úsztak a nyíltvízi úszók Dohában

2020.02.15. 15:46

Nem sikerült annyira jól a tízfős magyar küldöttség számára a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának szombati nyitóállomása, amelyet Dohában volt. 

A Perzsa-öbölben, mindössze 17 fokos vízben rendezett versenyen a férfiaknál címvédő, a szakág legjobbjának választott Rasovszky Kristóf a 64. lett a 10 kilométeres távon. A 82 fős mezőnyben a magyarok közül Székelyi Dániel végzett a legelőrébb 32. helyével, míg Gálicz Péter 35., Betlehem Dávid 37., Huszti Dávid 47. lett, olvasható az MTI tudósításában. 

 A nőknél a legjobb magyar Olasz Anna volt, aki 1:57:19.7 órás eredménnyel, bő fél perccel lemaradva a győztes német Leonie Becktől, 17. lett. Sömenek Onon Kata 19., Rohács Réka 25., Vas Luca 32., Szimcsák Mira pedig 37. helyen zárt.

Rasovszky később az úszószövetségnek értékelte a történteket, szerinte a szombati esemény inkább volt bokszedzés, mint úszóverseny:  „Most, hogy lehiggadtam, és nem csupán a magyar nyelv kevésbé idézhető szavai jutnak eszembe, már képes vagyok értékelni. Sportszerűnek nem nevezném a mezőny egy részét, azaz ez a mai eredmény nem tükrözi a valós erőállapotomat, az edzéseken már sokkal jobbakat mentem. Maradjunk annyiban, ha az olimpiai bajnok Ferry Weertman és több kiválóság úgy jön ki a vízből, hogy ez nem úszóverseny volt, hanem egy bokszedzés, az sokat elmond arról, hogy a bírók mennyire voltak képesek kordában tartani a történéseket. Persze azt is be kell ismernem, hogy elszúrtam a kezdést, nem tudtam előremenni, aztán sokan tettek sokat azért, hogy az első frissítéshez egyszerűen ki se tudjak menni. Aztán a harmadik körben sikerült felmennem az élen állók mögé, de ekkor ketten-hárman megint csak a verekedésre koncentráltak, és ugyan nem hagytam magam, de az adok-kapokban elég durván beállt a vállam, így ezek után már csak arra koncentráltam, hogy beérjek.”