Hosszú Katinka úgy gondolja, inkább nyer az olimpia elhalasztásával

2020.04.04. 10:11

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó igyekszik a pozitív dolgokat megtalálni a tokiói olimpia jövő nyárra halasztásában, írja az MTI.

Hosszú - aki az olimpia idején így már 32 éves lesz - kijelentette, riválisai vélhetően abban bíznak, hogy jövőre már rozsdás lesz, ő azonban arra készül, hogy megmutassa, erről szó sincs.

Nem érzem magam öregnek, még ha tudom is, nem megszokott, hogy valaki 30 éves kora után is úszik. Úgy érzem, rengeteget tanultam arról az utóbbi években, hogyan kell felkészülnöm és versenyeznem. A következő egy évben gyűjtött tapasztalat több pluszt fog jelenteni, mint ami negatívumot okoz majd az, hogy egy évvel idősebb leszek

– mondta Hosszú, aki korábban azt mondta, a 2024-es párizsi olimpiáig szeretné folytatni pályafutását.

Azt is elmondta, jelenleg otthon van, ő is szünetet tart, pihen, és végre új dolgokat is ki tud próbálni.

„Remélem, jövő nyáron még jobb leszek, mint idén lettem volna”

 – mondta a kilencszeres nagymedencés világbajnok, aki Rio de Janeiróban 200 és 400 méter vegyesen, valamint 100 méter háton győzött, míg 200 méter háton ezüstérmet szerzett.

Januárban az európai szövetség szavazásán ő lett 2019 legjobb európai női úszója.

A tokiói olimpia elhalasztása nem csak a szervezőket, hanem a sportolókat is nehéz feladat elé állítja. Takács Edina sportpszichológus az Indexnek beszélt arról, hogy mentálisan milyen nehéz időszak vár az olimpiára készülő sportolóknak.  • Hírek
  • Megtakarítás