Tusup: Az olimpia halasztása nagy esély Szilágyinak

2020.04.14. 08:37

A Hosszú Katinkával Rióban három olimpiai aranyérmet (200 és 400 vegyes, 100 hát) szerző Shane Tusup a tokiói olimpiára Szilágyi Liliánát készíti fel. A 23 éves Szilágyi 200 pillangón döntős volt a legutóbbi világbajnokságon, hatodik lett, messze volt az érmektől. 200 pillangón erős a hazai konkurencia, Kapás Boglárka világbajnok, Jakabos Zsuzsa is jó időre képes.

"Az olimpia elhalasztása komoly lehetőség Lilunak és nagyban fogja segíteni, hogy tovább fejlődjön. Több időnk lesz arra, hogy specifikusan tudjunk dolgozni azokon az apró részleteken, amik hozzásegíthetik majd a világraszóló sikerekhez, amelyeket Magyarország megérdemel"

- mondta a Borsnak az amerikai edző, aki Budapesten él új szerelmével.

Korábbi felesége februárban még elzárkózott attól, hogy a róla készülő filmben benne legyen, a rendező viszont felvette vele a kapcsolatot, nélküle ugyanis nem lenne teljes az életrajzi film. Megegyezés egyelőre nincs. Tusup a 2012-es olimpia után vette át Hosszú felkészítését, és 2017 végén szakítottak.

Eközben nyertek a három olimpiai mellett hat világbajnoki aranyat is, Hosszú előbb a 200 vegyes, majd a 400 vegyes világrekordját is megjavította.