Kérdésessé vált Milák Kristóf indulása a világbajnokságon

GettyImages-1235771432
2021.11.24. 11:57
Virth Balázs, Milák Kristóf edzője szerint kérdőjeles a „helyzet” olimpiai bajnok tanítványa indulásával kapcsolatban a decemberi rövidpályás úszó-világbajnokságon – írja az MTI.

Milák Kristófnak tavaly szeptember után ismét pozitív lett a koronavírustesztje a kazanyi rövid pályás Európa-bajnokságot követően. Virth Balázs elmondta, Milák tünetmentes volt, a vizsgálatok mindent rendben találtak, így most kéthetes könnyített munka következik. Hozzátette, a 200 méter pillangón világcsúcstartó úszó motivált, fokozatos terhelést kap.

A tréner az M1-nek úgy nyilatkozott, a rövid pályás Eb egy állomás volt, amely után az országos bajnokságon szerették volna a fordulásbeli hibákat kijavítani, hogy aztán Milák Kristóf jól felkészüljön a december 16-án kezdődő, Abu-Dzabiban sorra kerülő világbajnokságra, de 

így most kérdőjeles a helyzet.

Virth elárulta, Soós Csaba szövetségi kapitánnyal úgy állapodtak meg, hogy Milák Kristóf neve rajta marad a vb nevezési listáján, de az a következő két hét után dől el, rajthoz áll-e a vb-n.

Virth Balázs a 200 méter pillangón világbajnok Kapás Boglárkával kapcsolatban úgy fogalmazott, neki a vb a cél, addigra érheti utol magát.

(Borítókép: Getty Images)