Hosszú Katinka a párizsi olimpián való részvételről beszélt

DEBRE20220810003
2022.08.10. 15:00
A csütörtökön kezdődő római úszó Európa-bajnokságon szereplő Hosszú Katinkának továbbra is a száz érem megszerzése a célja, a háromszoros olimpiai bajnokot ugyanakkor még foglalkoztatja a 2024-es párizsi játékokon való részvétel is – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

„Amennyire hat hét alatt lehetséges, felkészültem. Ez azért elég rövid idő ahhoz, hogy csodát tegyek, de nagyon remélem, hogy azt a szintet, meg talán egy kicsivel jobbat el tudok érni, mint júniusban a világbajnokságon” ­– nyilatkozott szerdán, a Foro Italicóban tartott nyitó sajtótájékoztatót követően a közmédiának a 33 éves úszó, aki világversenyeken (olimpián, vb-n, Eb-n) eddig 96 érmet szerzett.


Hosszú elmondta, ez az esztendő kissé nosztalgikusra sikeredett, kezdve a hazai rendezésű világbajnoksággal: „Most pedig következik Róma, ahol az első világbajnoki aranyamat nyertem, jönnek is vissza a szebbnél szebb emlékek. Igaz, az akkori társak közül már csak Verrasztó Dávid és Jakabos Zsuzsanna van itt, a reptéren, amikor vártuk a csomagokat, beszélgettünk is arról, hogy a fiatalok már külön vannak. Az év végén pedig jön a rövidpályás világbajnokság Melbourne-ben, 2007-ben ott voltam először világbajnokságon” – fűzte hozzá az MTI által idézett úszó. Kiemelte: bízik benne, hogy a csütörtöki nyitónapon, a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ott lehet majd a medencében és versenyben lesznek a dobogóért.

A 15-szörös Európa-bajnok, aki a napokban 2024-ig meghosszabbította szerződését sportszergyártó szponzorával, a távirati iroda tudósítójának felvétésére elmondta: „Amikor arról beszéltem, hogy száz érem a cél, nem mondtam, hogy utána visszavonulok, nyitva van még ez a kapu. Egyébként csak két év van az olimpiáig, és persze mozgatja a fantáziámat, de akkor nagyon keményen bele kellene állni ebbe a két évbe. Ott motoszkál a fejemben, hiszen ez egy utolsó lehetőség lenne, beleférhetne, de ezt még nem döntöttem el."

(Borítókép: Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a vizes Európa-bajnokság kezdete előtti napon tartott sajtótájékoztatón Rómában, 2022. augusztus 10-én. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)  • Tippek
  • Bankszámla