2024. június 14. 21:00 ÉLŐ
Németország 2
Skócia 0

Kós Hubert egy SMS-ből tudta meg, hogy mégis indul az Európa-bajnokságon

2024.05.13. 09:30
Kós Hubert korábbi tervével ellentében mégis indul a június 17. és 23. között megrendezésre kerülő belgrádi Európa-bajnokságon, mindezt pedig egyetemi edzője, Bob Bowman hatására teszi – olvasható a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán.

„Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi” – mondja Kós Hubert, aki épp egy magaslati edzőtáborban, Colorado Springsben készül. 

Bowman azt írta vasárnap reggel a világbajnok úszónak, hogy szerinte a kontinenstorna tökéletes időben van és muszáj indulnia egy versenyen még az olimpia előtt. 

„És hát az úgy működik, hogyha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom...” – mondta Kós. 

A 21 éves úszó ekkor azonnal felhívta Sós Csaba szövetségi kapitányt, akivel megbeszélték, hogy melyik számnál is kellene rajtkőhöz állnia. Annyi biztos, hogy fő számát, a 200 hátat a párizsi olimpiára tartogatja. Viszont 50 és 100 pillangón, valamint 50 és 100 háton, illetve 200 vegyesen is rajthoz fog állni – utóbbi esetében Eb-címvédőként.

A kapitány pedig két vagy három váltóban is számít Kósra.

Amit Csaba bá kér, azt csinálom. Mert most az a lényeg, hogy intenzív legyen a program, még egyáltalán nem leszek formában, de kell egy jó verseny, Leon (Marchand) a francia bajnokságon indul ugyanakkor, ezért is küld engem Belgrádba Bob, aztán onnan megyek vissza Franciaországba, és az olimpiáig ott fogok edzeni velük

– mondta a 21 éves úszó.