Magyarország--Oroszország 13-6

2003.06.10. 09:41
Nagyon jó játékkal, és kifejezetten meggyőző eredménnyel kezdett a magyar vízilabda-válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon. Benedekék a tavalyi Világkupán és Világligán is győztes oroszokat verték hétgólos különbséggel.
Az első negyed közepéig egyik csapat sem tudott gólt lőni, aztán a szünetig az oroszok háromszor is vezetést szereztek, de a magyar csapat valamennyi hátrányát kiegyenlítette.

A második szakaszban viszont változott a helyzet: kevés lövés ment a magyar kapura, de azokat Szécsi védte, Kemény Dénes csapata ugyanakkor több látványos gólt is szerzett. Végül tényleg fantasztikus, 5-0-ás eredménnyel zárult a második negyed, amivel a félidőre gyakorlatilag el is dőlt a meccs.

Szolid harmadik negyed után, a mérkőzés végén ismét beleerősítő magyar válogatott teljesen megérdemelten, és fölényesen nyerte a nyitótalálkozót. A legjobbak Kis Gergő, Benedek valamint Madaras voltak. Szombaton - a csoportban leggyengébb együttesnek tartott - Hollandia ellen játszik a csapat.

Kemény Dénes szövetségi kapitány:

Egy-két dolog akadozott, de a játékosok egyéni képességeinek köszönhetően ezen túltettük magunkat. A legfontosabb, hogy akkora jelentőséget tulajdonítsunk a győzelemnek amennyit ér. Most már a holnapi, hollandok elleni mérkőzés a fontos.

Európa-bajnokság, A-csoport, 1. forduló:
Magyarország-Oroszország 13-6 (3-3, 5-0, 1-1, 4-2)
góllövők: Kiss G. 4, Benedek, Madaras 2-2, Varga Zs., Vári, Biros, Fodor, Kásás 1-1, illetve Sztratan 2, Zinnurov, Balasov, Irisicsev, Csomakidze 1-1